- Strona Główna
- Aktualności
- Storci – Linie do makaronów instant
Makarony instant to „najnowszy światowy rynek makaronów”. Produkt jest szybki, zdrowy i smaczny! Możliwość kupienia dobrego, szybkiego i łatwego w przygotowaniu dania, stała się powszechną potrzebą wielu ludzi. Studenci, pracownicy terenowi i profesjonaliści w biurach, to główni odbiorcy.
Ten produkt, dzięki wysokiemu poziomowi segmentacji, spełnia również rosnące wymagania związane z wyborami etycznymi lub religijnymi (koszernymi, halal, wegańskimi, wegetariańskimi. itp.), a także potrzebami zdrowotnymi lub dietetycznymi.
W kategoriach ekonomicznych, korzyści dla każdego producenta wchodzącego na rynek makaronów instant są oczywiste:
• penetracja rynku w nowym segmencie dań błyskawicznych,
• możliwość dywersyfikacji produktu,
• wzrost ogólnych zysków,
• niskie koszty produkcji (w porównaniu do innych rodzajów dań gotowych),
• wysoki zwrot z inwestycji (długi okres przydatności do spożycia).
Bardzo ciekawa dla producentów posiadających już działające linie produkcyjne makaronu klasycznego, jest możliwość opcjonalnego przystosowania ich do produkcji past instant. Po takiej modyfikacji, linia zachowuje możliwość produkcji także standardowego suchego makaronu, zapewniając producentowi obsługę dotychczasowego rynku i klientów.
STORCI Linie do makaronów instant – film.