- Strona Główna
- Aktualności
- Połączenie firm Fava i Storci
Pragniemy poinformować, że z dniem 1 października doszło do fuzji firm Fava S.p.A. i Storci S.p.A.
Połączone firmy będą działać pod nazwą Fava S.p.A. ze zmienionym logo odnoszącym się do historycznych nazw obu firm.
Firma Fava została założona w 1937 r., obecnie znajduje się w rękach trzeciego pokolenia przedsiębiorców, a Storci w 1991 r. Fava S.p.A. po fuzji ze Storci, jest w stanie zaoferować klientom pełny zakres maszyn i linii do produkcji makaronów i mącznych wyrobów garmażeryjnych, w szczególności:
• Ciągłe linie do makaronu suchego o wydajności od 1000 kg/h do 12000 kg/h
• Nieciągłe linie do makaronu suchego o wydajności od 100 kg/h do 1200 kg/h
• Ciągłe linie do kuskusu o wydajności od 500 kg/h do 2400 kg/h
• Linie do mącznych wyrobów garmażeryjnych od 100 kg/h – 2000 kg/h
• Linie do dań gotowych na bazie makaronów od 100 kg/h – 2000 kg/h
• Makarony błyskawiczne, świeże i mrożone linie dań gotowych o wydajnościach od 100 kg/h do 4500 kg/h.
W najważniejszych fabrykach makaronów na świecie działa ponad 1500 linii makaronowych obu firm, co stanowi 40% udziału w rynku światowym i około 80% udziału w rynku włoskim.
Zachęcam do kontaktu w celu porozmawiania o szczegółach rozwiązań Fava i Storci.