- Strona Główna
- Aktualności
- Małe maszyny przetwórcze TURATTI
Krajalnica poprzeczna mod. K3, dzięki swojej unikalnej koncepcji i innowacjom w dziedzinie technologii cięcia, higieny i łatwości obsługi, wyznacza nowe standardy w zakresie poprzecznego krojenia warzyw liściastych oraz warzyw o owalnych i wydłużonych kształtach. Wielkość cięcia warzyw lub owoców zależy od kombinacji rodzaju i prędkości koła tnącego, liczby noży na kole tnącym i prędkości transportera.
Orientacyjna wydajność: od 600 do 2500 kg / h
Maksymalna średnica produktu: 140 mm
Moc zainstalowana: 1,7 kW Zużycie wody: 5 l / 1 ”
WYMIARY: 700 x 2500 x 1600 (wys.) Mm
Waga: 360 kg
|
Odśrodkowa krajalnica i szatkownica przeznaczona do krojenia i szatkowania marchwi, ziemniaków, selera itp. Maszyna jest zaprojektowana do pracy z różnymi rodzajami ostrzy w celu uzyskania wiórków („V” i owalnych) lub kroić cienkie i jednolite płaskie lub karbowane plastry z szerokiej gamy różnych produktów. Dokładne pozycjonowanie produktu względem zestawu ostrzy wzdłuż okrągłej głowicy tnącej zapewnia działanie odśrodkowe wirnika.
Dostępne rozmiary cięć: 1,6×1,6 2,2×2,2 3,2×3,2 mm | 1/16 3/32 1/8 cala
Orientacyjna wydajność: od 500 do 1000 kg / h | od 1102 do 2205 funtów / h (marchew, w zależności od grubości cięcia)
Moc zainstalowana: 1,50 kW | 2 KM
WYMIARY: 550 x 1150 x wys. 1500 mm | 21 21/32 x 45 9/32 x 59 1/16 cala
Waga: 170 kg | 375 funtów
|
Uniwersalna krajalnica Mod. Hera została zaprojektowana do krojenia w kostkę, słupki lub plasterki różnych owoców i warzyw (np. Marchewki, ziemniaków, papryki, ogórków, melonów, papai, ananasów itp.). Trzy narzędzia tnące tego systemu zapewniają wyjątkową elastyczność w doborze zarówno rozmiaru, jak i kształtu cięcia.
Dostępne wymiary cięcia: 5×5, 6×6, 8×8, 10×10, 12×12, 15×15, 20×20, 22×22 mm (inne na zamówienie)
Orientacyjna wydajność: od 500 do 4000 kg / h (w zależności od produktu i rozmiaru cięcia)
Moc zainstalowana: 2,2 kW
WYMIARY: 820 x 1590 x W 1690 mm
Waga: 315 kg
|
Kompaktowy system myjący Malibu nadaje się do jednoczesnego mycia i obróbki niewielkich ilości produktów w jednej, dwóch lub trzech niezależnych sekcjach. Myjka spełnia najbardziej rygorystyczne normy higieny, BHP i została strategicznie zaprojektowana dla firm działających w branży gastronomicznej czy cateringowej.
Moc zainstalowana: 0,75 kW
Zużycie powietrza: 60 Nl / min
WYMIARY: 1300x1300x1650 (h) mm
Waga: 300 kg
|
Model Tornado to solidna, wytrzymała maszyna, która została zaprojektowana do wirowania szerokiej gamy produktów spożywczych, nawet tych najbardziej delikatnych. Maszyna jest ładowana i rozładowywana ręcznie za pomocą lekkiego i wytrzymałego kosza. Szybkość i czas schnięcia można łatwo regulować za pomocą dedykowanych selektorów.
– z plastikowymi koszami nr 2 (41 Lt.);
Orientacyjna wydajność: od 250 do 400 kg / h (sałatki)
Zainstalowana moc: 0,55 kW
DISOUNTED PRICE €6.300
|
Maszyna przeznaczona do wzdłużnego cięcia pieczarek. Są one segregowane za pomocą stołu wibracyjnego. Dzięki uniwersalności tego modelu maszyna może być zintegrowana w kompletną linię do obróbki świeżych, świeżo ciętych, mrożonych grzybów jak również może pracować jako wolnostojące urządzenie w pieczarkarniach lub firmach cateringowych. (producenci dań gotowych, pizzy, itp.)
Główne zalety
– jakość gotowego produktu
– cięcie bez użycia wody
– wysoka wydajność
– łatwe utrzymanie
– wysoka jakość noży
– możliwość zamontowania na kołach w celu przemieszania
|
Krajalnica model Hydra przeznaczona jest do cięcia zblanszowanych grzybów równolegle z jedną głowicą tnącą. Głowice mogą zostać zdemontowane w celu zmiany wymiaru cięcia.
Główne zalety:
– w pełni automatyczny system o wysokiej wydajności
– najwyższa jakość końcowego produktu
– łatwość utrzymania
– kompletna automatyzacja
– delikatna obsługa dzięki możliwe najlepszej konstrukcji
– produkt homogeniczny
– możliwość zamontowania na kołach w celu przemieszania
|